Doktora

Program Hakkında Bilgi

Bu programın genel amacı endüstri mühendisliği ve yöneylem araştırması konularında araştırmalar yapmak ve öğrencileri daha ileri dereceler için güçlü bir analitik altyapı ile donatmaktır. Programın araştırma alanları uygulamalı yöneylem araştırması, üretim yönetimi, bilgi yönetimi, kalite mühendisliği ve sağlık sistemleridir. 

Kazanılan Derece

Bu programı başarı ile tamamlayan öğrencilere Endüstri Mühendisliği(Doktora) diploması verilir. 

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Bu program, doktora düzeyinde eğitim veren bir programdır. 

Kayıt Kabul Koşulları

Bu programa öğrenciler "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde ALES, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendi alanında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda eğitimlerine devam edebilirler. 

Ayrıntılı bilgi için lütfen Fen Bilimleri Enstitüsü sayfalarını inceleyiniz.

Önceki Programın Tanınması

Bu programda önceki öğrenmelerin tanınması Çukurova Üniversitesi Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri Enstitülerinin yönetmeliklerine göre yapılmaktadır. 

Kazanılan Derecenin Koşulları ve Kuralları

Bu programdan mezun olabilmek için programdaki tüm dersleri başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 3.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak gereklidir. 

Programın Özellikleri-Tanımı

Bu programda endüstri mühendisliği ve yöneylem araştırması konularında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere teorik ve uygulamalı bir eğitim verilmekedir. Öğrenci profili özel ve kamu sektörlerinde çalışan veya akademik kariyer düşünen endüstri mühendisi ve ilgili mühendislik/fen branşlarından oluşmaktadır. Programdaki dersler uygulamalı yöneylem araştırması, üretim yönetimi, bilgi yönetimi, kalite mühendisliği, sağlık sistemleri ve ergonomi konularını içermektedir. Derslerin yanında, Bir yıl süren tez çalışmasında öğrencilerden teorik ve/veya uygulamalı bir konuda özgün bir çalışma yapmaları ve jüri önünde başarıyla savunmaları beklenmektedir. 

Mezunların Mesleki Profilleri

Program mezunları farklı disiplinleri içeren bir müfredat ile mezun olurlar. Kamu kurumlarında, tüm özel sektör firmalarında, üniversitelerde ve diğer araştırma kurumlarında mezunlar kariyer imkanlarına sahiptir. Mezunlar kuruluşlarda üretim planlama, kalite yönetimi, süreç iyileştirme, bilgi sistemleri, insan kaynakları, tedarik zinciri yönetimi v.b. birimlerde çalışabilmektedir. Ayrıca, önemli sayıda mezun danışmanlık, akademik ve ar-ge kurumlarında çalışmayı tercih etmektedir. 

Üst Dereceye Geçiş

Bu programda doktora eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Doktora sonrası araştırma programlarında yer alabilirler.

Ders Programı (AKTS Kredileri ile Birlikte)

Programdaki derslerin dağılımı için lütfen tıklayınız.

Ölçme ve Değerlendirme

Bu programda sınavlar ve değerlendirmeler "Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" esas alınarak yapılmaktadır. 

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Mezuniyet Koşulları

Kayıtlı olduğu bölüm veya programın öğretim planındaki bütün ders, uygulama ve çalışmalardan başarılı olmaları ve doktora düzeyinde en az altmış (60) AKTS ders dönemi, yüz yirmi ile yüz seksen arası (120-180) AKTS tez dönemi tamamlayarak en az 3.00 GNO’ya sahip olmaları gerekir. 

Eğitim Şekli

Bu program Tam Zamanlı bir programdır.  

Program Sorumlusu

Prof. Dr. Ali KOKANGÜL