Program Kabul, Değerlendirme ve Mezuniyet Koşulları

Program Hakkında Bilgi

Endüstri Mühendisliği programı 4 yıllık lisans düzeyinde bir mühendislik programıdır. Programa 1992 yılından bu yana öğrenci kabul edilmektedir. Öğrencilere teorik eğitime ek olarak araştırma ve uygulamaya dayalı çok disiplinli bir eğitim verilmektedir. Öğrenciler kamu ve özel sektör kuruluşlarında 30 günlük iki yaz stajını eğitim programının bir parçası olarak yapmaktadır.

Kazanılan Derece

Bu programı başarı ile tamamlayan öğrencilere Endüstri Mühendisliği lisans diploması verilir.

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Bu program, lisans düzeyinde eğitim veren bir programdır. 

Kayıt Kabul Koşulları

Bu programa öğrenciler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından verilen yerleştirme sonuç belgesi ile kabul edilir. 

Önceki Programın Tanınması

Türk Yükseköğretim Kurumlarında öğrenmenin tanınması "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" kapsamında gerçekleştirilmektedir. 

Kazanılan Derecenin Koşulları ve Kuralları

Bu programdan mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak ve tüm derslerden başarılı olmak gereklidir. 

Programın Özellikleri-Tanımı

Bu program, hizmet ve/veya ürün üreten tüm kuruluşların verimlilik, kalite ve rekabet güçlerini iyileştirmeyi temel amaç edinmiş mühendisler yetiştirmeyi amaçlar. Analitik düşünen, mesleki ve bireysel gelişime önem veren, sistem yaklaşımını benimsemiş, takım çalışmasına yatkın, insiyatif kullanarak problemleri çözebilen ve vizyon sahibi endüstri mühendisi profili programın hedefidir. Programda farklı disiplinlerden çok yönlü, uygulamalı ve araştırmaya dayalı bir eğitim verilmektedir. 

Mezunların Mesleki Profilleri

Program mezunları farklı disiplinleri içeren bir müfredat ile mezun olurlar. Kamu kurumlarında ve tüm özel sektör firmalarında mezunlar kariyer imkanlarına sahiptir. Endüstri mühendisleri kuruluşlarda üretim planlama, kalite yönetimi, süreç iyileştirme, bilgi sistemleri, insan kaynakları, tedarik zinciri yönetimi v.b. birimlerde çalışabilmektedir. Ayrıca, önemli sayıda endüstri mühendisi danışmanlık, akademik ve Ar-ge kurumlarında çalışmayı tercih etmektedir. 

Üst Dereceye Geçiş

Bu programda lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde ALES, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendi alanında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda eğitimlerine devam edebilirler. 

Ölçme ve Değerlendirme

Bu programda sınavlar ve değerlendirmeler "Çukurova Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" esas alınarak yapılmaktadır. 

Mezuniyet Koşulları

Kayıtlı olduğu bölüm veya programın öğretim planındaki bütün ders, uygulama ve çalışmalardan başarılı olmaları ve lisans düzeyinde iki yüz kırk (240) AKTS tamamlayarak en az 2.00 GNO’ya sahip olmaları gerekir. 

Eğitim Şekli

Bu program Tam Zamanlı bir programdır.  

Program Sorumlusu

Prof. Dr. Ali KOKANGÜL

 

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.