Endüstride Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (EUME)

Endüstride Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (EUME) Süreci

Endüstride uygulamalı mühendislik eğitimi (EUME) son sınıf öğrencilerinin mesleğe hazırlık amacıyla bir işletmede uygulamalı olarak yaptıkları eğitim programıdır.

Başvuru Süreci:

EUME kapsamında öğrencilerin kendi istedikleri veya Bölüm tarafından belirlenmiş firma listesinden tercih ettikleri firmalarda uygulamalı mühendislik eğitim görmelerine imkan sağlanır. Eğer öğrenciler kendi buldukları firmalarda staj yapmak isterlerse, staj yapmak istedikleri firmalardan firma kabul yazılarını alıp, EUME Öğrenci Firma Olur Alma Dilekçesi, EUME Öğrenci Bilgi Formu ve EUME İşletme Bilgi Formu ile birlikte Bölüm onayına sunmaları gerekmektedir. EUME komisyonu gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, onay verirse öğrenci bu firmalarda staj yapabilmektedir.

Bölümün sunmuş olduğu firma listesinden tercih yapacak öğrenciler ise, öncelikle EUME Öğrenci Firma Tercih Formu, EUME Öğrenci Bilgi Formu, EUME İşletme Bilgi Formu ‘nu doldurup, EUME komisyonuna teslim eder. Komisyon değerlendirmesi sonucunda öğrenciler tercihlerine göre yerleştirilirler.

EUME başlamadan en geç 1 hafta öncesinde SGK için Dekanlığa Başvuru Formu ile beraber öğrencilerin sigorta işlemleri yapılır. EUME’ nin başladığı ilk hafta bölüm ve firmalar arası protokoller yapılır. Öğrencilerden yapılan EUME Protokol Form‘ ları iki nüsha ıslak imza ve kaşeli olarak komisyon tarafından teslim alınır. Bu protokol formlarından bir nüshası Bölümde saklanır, bir nüshası ise firmaya gönderilmek üzere öğrencilere teslim edilir.

Değerlendirme Süreci:

EUME süresince öğrenciler, firmalarda yapmış oldukları çalışmaları açıklayan bir EUME Raporu hazırlar. Bu rapor, EUME Planı ve EUME Rapor Hazırlama Yönergesi’ ne uygun bir şekilde hazırlanır. Öğrencilerin EUME dersi başarı notunun tespitinde; dönem içi çalışmalarının değerlendirilmesi EUME Dönem İçi Çalışmaları Değerlendirme Formu, dönem sonu Başarı Notu ise EUME Başarı Çizelgesi kullanılarak gerçekleştirilir.