Bilimsel Toplantı

ENDÜSTRİ VE İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ

XII. ENDÜSTRİ VE İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ KURULTAYI

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına MMO Adana şubesinin düzenlediği 1. Endüstri ve İşletme Mühendisliği Kongresi ve 12. Endüstri ve İşletme Mühendisliği Kurultayı 5-6-7 Aralıkta  Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirilmiştir.

Kongrede 9 özel oturumda 26 konuşmacı ile Endüstri 4.0, Dijitalleşme, Endüstri ve işletme mühendislerin geleceği ve imza yetkileri başta olmak üzere yeni endüstri devrimi ve diğer endüstri mühendisliği konuları tartışılmıştır.

Kongrede ayrıca  6 bildiri oturumunda 19 bildiri sunulmuştur. Üç gün devam eden kongreye yaklaşık 500 kişi katılım göstermiştir. 

 

Kongre Duyuru ve Bildiri Çağrısı için tıklayınız.

 

Kongre Bildiri Konuları için tıklayınız.

 

23. ULUSAL ERGONOMİ KONGRESİ 

26-28 EKİM 2017

23. Ulusal Ergonomi Kongresi, Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde ve Türk Ergonomi Derneği işbirliği ile 26-28 Ekim 2017 tarihlerinde Çukurova Üniversitesinde düzenlenmiştir. Mithat Özhan Amfisinde gerçekleştirilen 23. Ulusal Ergonomi Kongresine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Türk Ergonomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok, kongre başkanları adına açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Behice DURGUN, dekanlar, akademisyenler, araştırıcılar ve öğrenciler katılmıştır.

 

İki ayrı salonda Fiziksel Ergonomi, Endüstriyel Ergonomi, Çalışma Hayatında Ergonomi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Bilişsel Ergonomi, Çevre, Sürdürülebilirlik ve Ergonomi, Kent ve Ulaşım Ergonomisi, Eğitim Ergonomisi, Spor Ergonomisi, Ürün Tasarımı Ergonomisi, Diş Hekimliğinde Ergonomi gibi konularda da sunumlar yapılmıştır.

 

Kongrenin ana teması “Sağlık Alanında Ergonomi” olarak belirlenmiştir. Bu tema; ergonomi alanındaki bilim insanları ve uygulayıcılar ile sağlık alanındaki bilim insanları, uygulayıcılar ve tıbbi araç gereç üreticileri arasında bir köprü kurarak bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını, böylece insana uygun, kullanıcı dostu, güvenli bir sağlık ortamı, tıbbi araç-gereç-donanımı ve teknoloji kullanımını ve sorunların çözümünde işbirliğini yansıtmaktadır. Kongrede bu ana temanın yanında Fiziksel Ergonomi, Endüstriyel Ergonomi, Çalışma Hayatında Ergonomi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Bilişsel Ergonomi, Çevre, Sürdürülebilirlik ve Ergonomi, Kent ve Ulaşım Ergonomisi, Eğitim Ergonomisi, Spor Ergonomisi, Ürün Tasarımı Ergonomisi, Diş Hekimliğinde Ergonomi gibi konularda da sunumlar yapılmıştır. “Sağlık Alanında Ergonomi” Panelinde Hastane ve Ambulans Ergonomisi, Tıbbi Alet Tasarımı, İş Sağlığı ve Güvenliğinde Ergonomi ve Diş Hekimliğinde Ergonomi Konuları tartışmaya açılmıştır. Her bildiri özeti Kongre Bilim Kurulu üyesi olan üç ayrı hakem tarafından değerlendirilmiştir. Kongrede 95 bildiri 8 oturumda sunulacak şekilde planlanmıştır.

 

Ayrıca paneller ile de konular bilimsel alanda çok boyutlu tartışmalarda gerçekleştirilmiştir. Kongrede sunulmak üzere kabul edilen bildiriler gerekli değerlendirmelerden sonra, ULAKBİM-DERGİ PARK’a kayıtlı “Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi” ve “SDÜ Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi”  ile Google Scholar, EBSCO HOST ve DOAJ gibi indekslerce taranan “The International Journal of Engineering & Science (THE IJES)” elektronik dergisinde yayımlanmıştır.

 

Kongre detayına ulaşmak için tıklayınız.

 

Kongre Bildiri Konuları için tıklayınız. 

 

YA/EM'2004

YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI/ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

XXIV. ULUSAL KONGRESİ

15-18 HAZİRAN 2004

Yöneylem Araştırması / Endüstri Mühendisliği XXIV. Ulusal Kongresi, Çukurova Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin işbirliği ve Yöneylem Araştırması Derneği’nin (YAD) destekleriyle 15-18 Haziran 2004 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Balcalı kampüsünde düzenlenmiştir. Kongre programıyla bütünleşik olarak “Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanları Toplantısı” ve “III. Yöneylem Araştırması/Endüstri Mühendisliği Doktora Öğrencileri Kolokyumu” 15 Haziran 2004 tarihinde Gaziantep Üniversitesinde yapılmıştır.


YA/EM’2004 kongresinin amacı, Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Araştırması alanlarında teorik ve uygulamaya yönelik yeni çalışmaların bilimsel bir tartışma ortamında sunulmasını sağlamak ve Endüstri Mühendisliği/Yöneylem Araştırması disiplinini ve eğitimini bugünün değişen koşullarında yeniden değerlendirmektir. 

 

Kongrede 6 farklı ülke orijinli, 70 farklı üniversite ve/veya kuruluştan, 300'e yakın yazarın üretmiş olduğu; 176 bildiri ve 37 özet, ayrıca kongreye sunulan toplam bildiri/özet sayısı 254 tür. İçerilen bildiriler, Yöneylem Araştırması/Endüstri Mühendisliği yelpazesinin her kesitinden örnekler sunmaktadır. Kongre'nin ilk günü (15 Haziran), "Doktora Öğrencileri Kolokyumu" ve "Bölüm Başkanları Toplantısı" için Gaziantep'te, sonraki üç günü (16-18 Haziran) ise, bildirilerin sunumu ve diğer sosyal ve endüstriyel faaliyetler için Adana'da organize edilmiş ve programlanmıştır. Tüm bu organizasyonlar için, her türlü desteği sağlayan; Çukurova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yalçın KEKEÇ'e, Gaziantep Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İ. Hüseyin FİLİZ'e, eski dekanlar; Prof. Dr. Tuncay YILMAZ ve Prof. Dr. Mustafa ÖZAKÇA'ya teşekkür ediyoruz. Kongreye olan büyük katkı ve destekleri için; Yöneylem Araştırması Derneği (YAD) ile, başta TEMSA, TÜBİTAK ve MMO olmak üzere, diğer tüm sponsor ve destekleyen kişi/kuruluşlara şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Kongre Bildiri Konuları için tıklayınız.

 

7. ULUSAL ERGONOMİ KONGRESİ 

14-16 EKİM 1999

 

 

Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Tarım Makineleri Bölümlerinin işbirliği ile düzenlenen 7. Ulusal Ergonomi Kongresi 14-16 Ekim 1999 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirilmiştir.

Kongrede Ergonomi alanında 29 bildiri sunulmuştur.