ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Endüstri Mühendisliği Bölümü 1992 yılında kurucu bölüm başkanımız Prof. Dr. Tuğrul GÖNCEL başkanlığında Çukurova Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulmuştur.

1993 yılında eğitime başlamıştır. 1997 yılında ilk mezunlarını vermiştir ve 2017 yılından itibaren Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer almaktadır.

Kuruluş Yılı

1992

Eğitime Başlama Yılı

İlk Mezuniyet Yılı

1997

Eğitim Programları

Lisans, Yüksek Lisans, Doktora

Dört yıllık bir süreyi kapsayan lisans eğitiminde; ilk üç yarıyılda Temel Mühendislik ve Fen Bilimleri, ikinci üç yarıyılda Temel Endüstri Mühendisliği, İktisat ve İşletme Bilimleri, son iki yarıyılda ise Uygulamalı Endüstri Mühendisliği dersleri yer almaktadır.

Öğrenciler son yarı yılda Adana Sanayi Odası işbirliğiyle uygulamaya geçen "Uygulamalı Mühendislik Eğitimi" kapsamında haftanın belirli günlerini Adana Sanayi Odası'na bağlı olan firmalarda geçirmektedir.