Yüksek Lisans ve Doktora İzinli Sayılma ve Kayıt Dondurma Talepleri Hakkında

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 16-(1) maddesinde; "Öğrencilere zorunlu nedenlerle ve belgelenmek koşuluyla öğrencinin talebi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile lisansüstü eğitimleri süresince toplamda bir akademik yıla kadar izin verilebilir." hükmü ve 16-(2) maddesinde; "İzinli sayılma nedenlerinin ortaya çıkması halinde öğrencinin en geç beş iş günü içinde anabilim/anasanatdalı başkanlığı kanalıyla enstitüye başvurması ve gerekçelerini belgeleriyle
kanıtlaması zorunludur." hükmü bulunmaktadır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.02.2024 tarihli ve E-75850160-104.01.01.01-11099 sayılı yazısı kapsamında; izinli sayılma (kayıt dondurma) talebinde bulunacak lisansüstü öğrencilerin dilekçelerinin ekinde izinli sayılma (kayıt dondurma) gerekçelerine ilişkin belgelerini de sunmaları gerekmekte olup, gerekçeleri hakkındaki belge/belgeleri sunmayan öğrencilerin izinli sayılma (kayıt dondurma) talepleri işleme alınamayacaktır.

Mağduriyet yaşanmaması için öğrencilere duyurulur.