Yüksek Lisans ve Doktora Tez Sunumu Tez Sunumu ve İstirahat Raporları Hakkında

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 21-(4) maddesinde; "Yüksek Lisans Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Yeniden yapılan bu savunma sınavına girmeyen veya bu savunma sınavı sonunda da başarısız bulunarak tezi kabul edilmeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir." hükmü 33-(6). maddesinde, " Doktora Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç altı ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunmada da başarısız bulunan öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir." hükmü bulunmaktadır.
Lisansüstü öğrencilere Sağlık Bakanlığına bağlı kurum/kuruluşlardan tarafından verilen istirahat raporlarında belirtilen süreler; Tez savunma sınavına girmiş ve "Düzeltme" kararı verilmiş olan öğrencilerin yukarıdaki hükümlerde belirtilen tezde düzeltme sürelerine eklenememektedir.

Mağduriyet yaşanmaması için öğrencilere duyurulur.