Yüksek Lisans ve Doktora Ders Kayıtları ve Ekleme-Çıkarma Duyurusu

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

Enstitümüz Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıtlı öğrencilerimizin ders kayıt süreleri 16/02/2024, ders ekleme/çıkarma/değiştirme ve danışman onayları ise 23/02/2024 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.
Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin Eğitim-Öğretim ve Sınavlara İlişkin Esaslar başlıklı 9. maddesinin (4). fıkrasında; "Danışmanlar her yarıyıl başında akademik takvimde belirtilen süre içerisinde lisansüstü öğrencileri ile birlikte, alınacak dersleri belirler ve sistemde onaylar. Akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ders kaydını yaptırmayan öğrenciler, haklı ve geçerli sayılabilecek mazeretlerini yarıyılın akademik takvimde belirtilen ders değişiklik haftası içerisinde başvurmaları ve mazeretlerinin ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilmesi halinde, kararı izleyen beş iş günü içinde kayıt yaptırmak zorundadırlar. Belirtilen süreler dışında yapılan başvurular kabul edilmez ve değerlendirmeye alınmaz." hükmü bulunmaktadır. (6). fıkrasında da; "Lisansüstü programlara kayıtlı olan öğrenciler güz ve bahar yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihlerde ilgili enstitü müdürlüğünce istenen ders kayıt işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Ders kaydını süresi içinde yaptırmayanlara not çizelgesi, öğrenci belgesi, staj yazısı, askerlik belgesi ve benzeri hiçbir belge verilmez." hükmü bulunmaktadır. Bununla birlikte, Anılan Yönetmeliğin Ders Saydırma başlıklı 13. maddesinin (1). fıkrasında; "Ders saydırma işlemleri öğrencinin Enstitüde ders kaydı yaptırdığı yarıyılın ilk dört haftası içinde yapılır." hükmü bulunmaktadır.
Anabilim Dalımız lisansüstü öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması için, öğrencilerimizin yukarıdaki belirtilen hükümlere dikkat ve riayet etmeleri gerekmektedir.